Lunchen als sekswerker

Voor velen betekent de pauze op het werk een moment van rust en ontspanning. Bij sekswerkers ligt het anders.
 
(Stockfoto, Unsplash)

De lunchpauze heeft geen afgebakende duur, alles hangt af van de klant. En die klanten komen ook tijdens hun eigen pauze… Sekswerker Véronique vertelt ons meer over hoe dat in elkaar zit. 
 
 

 
In de tijd dat ik 100% sekswerker was dan was de druk om geld te verdienen enorm groot, enorm, uiteraard, want ja het was mijn hoofdinkomst dus ja moeilijker om te ontspannen. Lunchpauzes, dat was zeer moeilijk. Je kan dat ook nooit niet vastnemen, waarom kon je dat niet vastnemen? Omdat je nooit wist wanneer er een klant aan de deur zou komen zijn en dus heel vaak gebeurt het dat midden het eten dat er gebeld werd en dat je gekozen werd en dat je je eten aan de kant moest zetten en dat je uw klant deed. Dat was ook... Je kan dat ook niet maken omdat klanten net tijdens de middagpauze ook bij ons kwamen want dat was dan hun uitvlucht ze zaten op ’t werk, ze gingen gaan lunchen, dat waren dan de meest begoedigde. Of ze kwamen van hun werk dat waren dan de arbeiders die dan in ploegen werkten die kwamen dan bij ons en ja er werd gewerkt wanneer dat het werk zich aanbood er werd niet gewerkt wanneer dat er... Het is niet zo, als sekswerker ben je enorm afhankelijk van de klanten die binnenkomen en niet omgekeerd. En dat gaf heel vaak stress, soms zit je dan een halve voormiddag te wachten. 
 

Deze tekst werd opgesteld door stagiair Clara Pollentier, die Véronique ook interviewde.

 

Bronnen

Getuigenis van Véronique, 19/05/2022.

Uploaden audio


Vervang bestaande door nieuwe
Ja
Neen

Uploaden beelden


Vervang bestaande door nieuwe
Ja
Neen

Copyright beelden

Hiermee verklaar ik dat er op de beelden geen copyright rust en ze voor het project mogen gebruikt worden en opgenomen in een archiefcollectie rond schafttijd in de collectie van Amsab-ISG