Oproep

Misschien stond je er nog niet bij stil, maar onze brooddoos geeft heel wat prijs over de samenleving waarin we leven.

Anderhalve eeuw geleden, wanneer werkdagen van 12 uur geen uitzondering waren, streden arbeiders voor het recht op een deftig moment om te eten. Vandaag gaan we op zoek naar hoe die ‘schafttijd’ werd en wordt ingevuld. We zoeken mensen uit alle beroepssectoren die ons willen vertellen of tonen hoe ze hun schafttijd vroeger beleefden of hoe ze die nu doorbrengen. 

Koester jij ook mooie momenten aan de maaltijden samen met de collega’s? Schuif je aan voor je lunchpauze in een luidruchtige refter of breng je die alleen door voor de computer? Is de lunchpauze een moment van rust of eerder een bron van stress? Kan je die tijd flexibel invullen of wordt die streng gecontroleerd? Breng je graag een brooddoos vol lekkers mee of haal je vlug een pita, pak frieten of quinoasalade om de hoek? Gebruik je je pauze liever om te bewegen, mediteren, bidden, leren of afspreken met vrienden? Denk je aan een straf voorval of geestige anekdote uit jouw lunchpauzes? 

Heb je foto’s of filmpjes van jouw schafttijd? Bezorg ze ons of spreek jouw verhaal in en deel je audiobestand hieronder. Wie weet hoor je binnenkort jouw verhaal in een podcast of zie je het op onze website. 

Deel hieronder je verhaal

en/of

Stuur je beeldmateriaal op

Geen scanner? Geen probleem! We digitaliseren jouw materiaal graag én gratis. Contacteer Martine Vermandere of Lori Verhoeven via onderstaand formulier of bel
naar het nummer +32 9 224 00 79.
Va
n zodra jouw beelden ingescand zijn, krijg je ze fysiek én digitaal terug. 

 

Naam:*
Leeftijd:*
Huidig beroep of vroeger beroep: *
E-mail:*
Verhaal:
Word Verification:

  Uploaden van foto's doe je hieronder. 

Uploaden audio


Vervang bestaande door nieuwe
Ja
Neen

Uploaden beelden


Vervang bestaande door nieuwe
Ja
Neen

Copyright beelden

Hiermee verklaar ik dat er op de beelden geen copyright rust en ze voor het project mogen gebruikt worden en opgenomen in een archiefcollectie rond schafttijd in de collectie van Amsab-ISG