Erfgoedgids

Hier vind je de erfgoedgids.

Dit overzicht bestaat vooral uit audiobestanden die geregistreerd werden tijdens erfgoed- en onderzoeksprojecten uit het verleden die mensen aan het woord lieten over arbeid, voeding en migratie. De gids geeft niet alleen meer duiding bij de verschillende projecten, maar verschaft ook meer info over de bewaring van de audiobestanden en/of transcripties. Verder geven we ook weer welke erfgoedorganisaties collectiestukken rond het thema schafttijd in bewaring hebben.

Disclaimer: deze erfgoedgids is een werkdocument en wordt doorlopend aangevuld. Het document belooft dus niet exhaustief te zijn.

 

Benieuwd naar de verschillende schafttijd-verhalen? We hebben de interviews uit onze collectie binnen het Schafftijd-project online ter beschikking gesteld. Via onze catalogus kan je de getuigenissen niet alleen beluisteren, maar kan je tegelijkertijd ook de transcriptie van het interview mee volgen. Dit doen we door gebruik te maken van het International Image Interoperability Framework (IIIF). Je kan de bestanden rechtstreeks consulteren zonder ze te downloaden en je kan ook in de tekst zoeken. Kortom, IIIF maakt de online weergave dus veel meer aangepast aan de noden van de gebruiker. Op die manier stimuleren we onderzoek en andere interesses naar de schafttijd.

Ga hier naar de getuigenissen in onze online catalogus.