Podcast en fototentoonstelling over schafttijd

Een fototentoonstelling en podcast, gelanceerd op Boterhammen in het Park op 28 augustus, nemen je mee naar de eetpauze, vroeger en vandaag.

Podcast

Amsab-ISG lanceert ook een podcast waarin Sven Speybrouck je meeneemt door een kleine geschiedenis van de schafttijd. Daarin hoor je ook verschillende bijzondere getuigenissen. Die komen uit de ruime collectie mondelinge bronnen in verschillende erfgoedinstellingen, waaronder het Industriemuseum en Hopmuseum Poperinge. Amsab-ISG ging ook zelf op pad om hedendaagse verhalen van op de werkvloer te verzamelen. Je kan de podcast als primeur beluisteren op Boterhammen in het Park.

 

 

Fototentoonstelling

Op het gratis festival Boterhammen in het Park van 28 augustus t.e.m. 1 september kan je de fototentoonstelling Schafttijd bezoeken. Naast historische foto’s uit de collectie van Amsab-ISG, zijn er ook hedendaagse beelden te zien van studenten fotografie aan het KASK en deelnemers aan de wedstrijd Bewogen Fotografen van Linx+.

In de kleedkamer bij vleeshandel Vercaro, Wetteren. Foto: Tuur Detant Bouwvakkers op het dak van een gebouw, Brussel. (Amsab-ISG)

 

 
Politieman bij Fritland, Brussel. Foto: Filip Van Zandycke

Tentoonstelling ‘Schafttijd’, samenwerking van Amsab-ISG, Linx+ en KASK
28 augustus tot en met 1 september van 12 u. tot 14 u.
Gratis toegang
Boterhammen in het Park, Warandepark, 1000 Brussel